Data: 2009-12-18 13:49:54
Temat: Re: peklowanie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 14:24:26 +0100, Prawusek napisał(a):
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1iqyirwdi1lzk$.1b2kiq2sj16xc$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 07:45:32 +0100, Tomasz O. napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
>>> news:hgdhe6$96t$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>>>> "Tomasz O." <t...@o...eu> wrote in message
>>>> news:hgdc0o$r5i$1@news.onet.pl...
>>>>
>>>> Samo leżenie w solance też nie da równomiernego jej oddziaływania na
>>>> mięso - inaczej sól (i inne składniki) dy funduja w powierzchnię górną,
>>>> inaczej dolną zwłaszcza jeżeli kawałek leży na innym i naczej z boku. W
>>>> większych zakładach są do mieszania specjalne maszyny, nawet
> próżniowe...
>>>
>>>
>>> Dlatego też w warunkach domowych trzeba codziennie mięsko w
> garze/wiadrze
>>> zamieszać/poprzekładać.
>>
>> Ja przekładam kiedy mi się przypomni, bez przesady, 2-3 razy - jak
>> codziennie przekładasz, to niepotrzebnie odkrywasz i wprowadzasz bakterie.
>> --
>>
>> Ikselka.
>
> To nie są bakterie z Wieliczki, Bochni czy Kłodawy - nie przeżyją.
Nie wiem, co aktualnie lata w powietrzu. Pewnie wszystko.
--
Ikselka.
|