Data: 2003-12-29 14:04:14
Temat: Re: pierogi sie sklejaja....
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paweł Muszyński" <p...@b...org> napisał w wiadomości
news:bsp62c$ou4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> U mnie dokładnie tak samo - woda gorąca (prosto z czajnika).
> I mąka nie może być za dobra, bo się za mocno wtedy klei - tylko
> wrocławska/poznańska (w zeszłym roku jak na jakiejś pokusie zrobiliśmy
> to sie nie dało lepić i w gotowaniu wszystkie sie porozlatywały....)
a lapki ta goraca woda sie nie poparza? ;)
woda chyba umiarkowanie ciepla powinna byc? maka raczej tez nie bedzie
dobrze wygladac jak sie do niej _goracej_ wody wleje, nie zrobi sie klucha?
a co do maki... IMHO pokusa gorsza jakosciowo od poznanskiej, ze drozsza,
nie znaczy lepsza
Marta
|