Data: 2005-10-17 12:51:53
Temat: Re: po co wpierw rozgrzewa się olej?
Od: "Sylwek" <s...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" wrote:
> Żadne "pory" w mięsie się nie
> zamykają. Polecam cykl programów 'Kuchenna chemia' na Discovery - ostatnio
> był
> powtarzany. Prowadzący Heston Blumenthal wyjaśnia obrazowo procesy
> zachodzące
> w przygotowywanych potrawach. W odcinku 'Mięso' rozprawił się na samym
> początku z mitem zamykających się porów.
>
Masz racje ale nie do konca , chodzi o scinanie bialka i zamykanie porow.
Sluchales jednego programu a na ten temat a bylo kilka albo kilkanascie
innych ktore potwierdzaja te teorie wiec trudno powiedziec komu wierzyc, tym
bardziej ze w polskich wypowiadali sie szefowie kuchni roznych znanych
restauracji.
--
Pozdr
Sylwek
|