Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia po co wpierw rozgrzewa się olej? Re: po co wpierw rozgrzewa się olej?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: po co wpierw rozgrzewa się olej?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!lublin.pl!news.lublin.p
l!not-for-mail
From: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: po co wpierw rozgrzewa się olej?
Date: Mon, 17 Oct 2005 14:03:23 +0000 (UTC)
Organization: lubman
Lines: 26
Message-ID: <dj0avb$e4c$1@news.lublin.pl>
References: <dithjs$8pl$1@news.task.gda.pl> <diu63c$9lr$1@inews.gazeta.pl>
<divo7r$sno$1@news.lublin.pl> <dj06pq$f8s$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: apollo.man.lublin.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.lublin.pl 1129557803 14476 212.182.63.154 (17 Oct 2005 14:03:23 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Oct 2005 14:03:23 +0000 (UTC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:250197
Ukryj nagłówki

Sylwek <s...@n...pl> wrote:

> Masz racje ale nie do konca , chodzi o scinanie bialka i zamykanie porow.
> Sluchales jednego programu a na ten temat a bylo kilka albo kilkanascie
> innych ktore potwierdzaja te teorie wiec trudno powiedziec komu wierzyc, tym
> bardziej ze w polskich wypowiadali sie szefowie kuchni roznych znanych
> restauracji.

Bo też i szefowie kuchni nie są nieomylni, a mit jest dobrze zakorzeniony.
Wystarczy jednak zrobić proste doświadczenie, takie jak w wymienionym przeze
mnie programie. Czyli usmażyć stek na dużym ogniu, po czym zdjąć go z patelni
czy rusztu na talerz i zaobserwować, jak z niego wycieka 'sok'. To samo
zresztą twierdzi H. This w 'Kuchni i nauce'. Poza tym naprawdę nie raz i nie
dwa widziałem mięso smażone na dużym ogniu i jeśli tylko nie było wysmażone na
wiór, to woda z niego wyciekała. A smażyć na dużym ogniu oczywiście należy,
tyle że nie spowodu rzekomego zamykania porów. I owszem, chodzi o zrobienie
dobrze wysmażonej 'skórki', ale li tylko ze względów smakowych, gdyż owa
'skórka' jest po prostu nieszczelna.

Pedro.

--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.10 dexth
18.10 turecky
18.10 Maciej Jastrzebski
18.10 turecky
18.10 Maciej Jastrzebski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6