Data: 2008-02-14 17:53:48
Temat: Re: polewa z czekolady
Od: Theli <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett pisze:
> Jesli roztopisz sama czekolade i nia polejesz, bedziesz miala twarda,
> krucha powierzchnie. Jesli polaczysz czekolade pol na pol wagowo ze
> smietanka kremowka, otrzymasz albo polewe na cieplo, albo na zimno gesty
> krem, ktory mozna troche ubic. Ja robie tak: doprowadzic smietanke do
> wrzenia, zdjac z ognia, wymieszac z czekolada, az bedzie zupelnie
> gladkie. Podzielic na pol. Gdy wystygnie, polowe ubic recznym mikserem
> przez minute, zeby rozluznic krem. Druga polowe rozpuscic w cieple, albo
> w mikrofali. Gestym kremem przelozyc dwa krazki ciasta czekoladowego, a
> roztopiona polowa polac wierzch.
Dzieki, o to mi chodzilo :) wersja ze smietanka bedzie nastepnym razem,
teraz po prostu polalam roztopiona czekolada.
th
|