Data: 2007-09-30 20:15:33
Temat: Re: potrawka z kurczaka
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka pisze:
> Posolić nieco. Przykryć. Gotować do miękkości mięsa, uzupełniając wodę
> do wyjściowej objętości. Pod koniec wrzucić 1 kostkę rosołu z kury Knorr
> (a co tam, kiedy dobre), popieprzyć, gotować jeszcze 10 minut,
> wrzucić trochę groszku konserwowego (niekoniecznie, ale warto spróbowac
> - wczoraj robiłam zupę lubczykową - mniam!), pogotować jeszcze 5 minut,
> wsypać 1/2 łyżeczki lubczyku suszonego lub więcej. Odstawić z ognia,
> zaprawić zawiesiną z wody i mąki z łyżeczką śmietany, zamieszać,
Wszystko ok, tylko bez tej kostki Knorra i ja dodaję sok wyciśnięty z
cytryny i odrobinę cukru. Ma wtedy fajny smaczek potrawka. Chyba
pojutrze zrobię :-).
Pozdrawiam
Ewa
|