Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [prasa] Margaryny Re: [prasa] Margaryny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: [prasa] Margaryny

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.task.gda.pl!news.mm.pl!.POSTED!not-for-mail
From: u...@d...invalid
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [prasa] Margaryny
Date: Fri, 21 Sep 2012 22:14:24 +0200
Organization: Multimedia Polska SA
Lines: 16
Message-ID: <k3ihpm$esq$1@news.mm.pl>
References: <o...@s...intranet.azymut.pl>
<3...@g...com>
<o...@s...intranet.azymut.pl>
<c...@g...com>
NNTP-Posting-Host: host-217-172-246-145.lodz.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.mm.pl 1348258422 15258 217.172.246.145 (21 Sep 2012 20:13:42 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 21 Sep 2012 20:13:42 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:15.0) Gecko/20120907
Thunderbird/15.0.1
In-Reply-To: <c...@g...com>
X-Antivirus: avast! (VPS 120921-0, 2012-09-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:348241
Ukryj nagłówki

W dniu 2012-09-21 16:08, czeremcha pisze:
> Do pieczywa - masła nie lubię. Naszego masła w naszym klimacie. Poza tym - nie
smarujemy na palec grubo, a tylko na aby-aby, więc kwestie smakowe nie mają tu
wielkiego znaczenia. Natomiast wielkie znaczenie ma szybkie jełczenie masła przy tak
powolnym zużyciu. Twarde - gdy w lodówce, gdy poza nią - to przez większą część roku
za miękkie, no i jełczeje ekspresowo.
>
> Dlaczego piszę "naszego masła w naszym klimacie"? Bo przez 4 lata jadłam irlandzkie
masło w irlandzkim klimacie i tam mi odpowiadało. I smak /dodatek soli ;-)/, i
związana z klimatem możliwość przechowywania go poza lodówką.

Może Ci się to nie spodobać, ale mam sposób na twarde masło. Może nie
jakoś tak super wygodny jak użycie margaryny no i może nie jakiś tam
odkrywczy, ale zawsze... Tzn. pierwszą rzeczą jaką robię to właśnie
wyjęcie masła z lodówki i pieczywa (to już nie z lodówki ;) ).
Zeskrobuję cienkie warstwy masła kładąc je na razie tylko na kanapkach.
Jak już położę, kroję wędliny, sery, pomidory, siekam cebulkę czy inne
rzodkiewki i papryczki. Składników jest na trzy gęby + śniadania do
pracy szkoły więc trochę schodzi. Gdy składniki gotowe to masło się
elegancko rozsmarowuje a kanapki można "konstruować" z gotowych
"prefabrykatów". Polecam.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.09 czeremcha
22.09 czeremcha
22.09 medea
22.09 Qrczak
22.09 Stefan
22.09 Ikselka
22.09 Ikselka
22.09 czeremcha
22.09 czeremcha
22.09 czeremcha
22.09 Qrczak
22.09 medea
22.09 medea
22.09 medea
22.09 Ikselka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Krzew-drzewo
Comprehensive Protection Guide with IObit Malware Fighter Pro 11.3.0.1346 Multilingual
Advanced SystemCare Pro 17.5.0.255: Ultimate Performance Optimizer
IObit Uninstaller Pro 13.6.0.5 Multilingual Review and Tutorial
"Prawdziwy" mężczyzna.
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Maseczki za 9 miliardów zlotych ida na przemial
Ideologia Geniuszy-Mocarzy wer. 9420
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3