Data: 2012-09-22 23:34:25
Temat: Re: [prasa] Margaryny
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 22 Sep 2012 18:50:06 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-22 12:39, Qrczak pisze:
>>
>> Tu też. Na takie okazje (rzadkie, bo akurat szwedzki stół to jest w
>> lodówce, a każdy sobie wyciąga z niej, co chce zjeść) po prostu
>> odkrawam przewidziany do zużycia kawałek masła.
>> A i tak najbardziej lubię właśnie twarde zimne masło prosto z lodówki.
>> Takie mogę jeść nawet samo, bez dodatków.
>
> Samego to nie, ale na świeżym chlebie świeże masełko - pycha. I też wolę
> zimne od takiego zupełnie rozciapcianego.
>
> Ewa
Zimne masło nie ma pełni smaku, podobnie jak sery dojrzewajace czy żółte i
plesniowe - muszą być nieco ogrzane, a nie prosto z lodówy.
--
XL
|