Data: 2001-12-06 13:08:36
Temat: Re: przyczyna zakalca?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Monika" <m...@a...net> napisał w wiadomości
news:9unqcs$20i2$1@pingwin.acn.pl...
>
> > A sprawdziłaś patyczkiem, czy suche w środku? Ono się strasznie długo
> piecze
> > jak już jest rumiane to trzeba piec i piec... Może po prostu nie
> > dopiekłaś...
>
> Nie Joasiu, test patyczkowy wypadł pozytywnie. Piekłam jeszcze 15 minut po
> tym jak patyczek był suchy. Nie piekłam co prawda 90 minut jak w
przepisie,
> tylko jakieś 70, ale mój piekarnik nastawiony "na ciasto" wszystkie ciasta
> piecze szybciej.
A na pewno wzięłaś sodę a nie proszek do pieczenia?
Jakiej konsystencji, było to coś, co wkładałaś do formy?
Jakich form co ciasta użyłaś?
Jakiej wielkości były te banany? (bo nawet dla mnie, co to się nie stosuje
nigdy do żadnego przepisu - jest to istotna nieścisłość)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|