Data: 2011-02-04 14:04:04
Temat: Re: pyry sól i szybkowar
Od: panta_rei <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
lamia wrote:
> Mam wrażenie, że ziemiaki z szybkowaru są mniej słone.
> Czyżby w krótszym czasie mniej zdążą zaabsorbować?
> (z 1,5cm wody, 7miut) - ugotowane 'na gładko' (chyba związane jest to
> ze sposobem, w jaki skrobia się rozpada/przetwarza (?)).
> Zuważyłam też, że są słodkawe (skrobia w cukier się zaminienia podczas
> gotowania?) - może dlatego są 'mniej słone'?
A może jednak były przemrożone troszkę? Wtedy nabierają słodyczy,
szybciej się gotują, ciężko je dosolić, ale i wygląd też mają jakiś taki
"inny"
Pozdrawiam!
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
N:54°22'18" E:19°49'31" jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|