Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [pyt] ajerkoniak Re: [pyt] ajerkoniak

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: [pyt] ajerkoniak

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [pyt] ajerkoniak
Date: 23 Oct 2003 12:14:49 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 27
Message-ID: <1066903724.21713.102.camel@cosmos>
References: <bn8812$ist$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1066904089 28825 192.168.240.245 (23 Oct 2003 10:14:49 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Oct 2003 10:14:49 GMT
X-Mailer: Ximian Evolution 1.2.4-1.1mdk
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.102]:64410
"EHLO ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr") by ps3.test.onet.pl
with ESMTP id <S859966AbTJWKMG>; Thu, 23 Oct 2003 12:12:06 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.102]:64410
"EHLO ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr") by ps3.test.onet.pl
with ESMTP id <S859966AbTJWKMG>; Thu, 23 Oct 2003 12:12:06 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.102]:64410
"EHLO ABoulogne-109-1-2-102.w80-14.abo.wanadoo.fr") by ps3.test.onet.pl
with ESMTP id <S859966AbTJWKMG>; Thu, 23 Oct 2003 12:12:06 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:177248
Ukryj nagłówki

On Thu, 2003-10-23 at 11:46, Jerzy Nowak wrote:

> STOP!
> Dość tych podróbek co to śmią nazywać się Ajerkoniakiem.
> To co tu proponujecie to likiery mleczne z dodatkiem jajek.
>
> Prawdziwy ajer nie ma kropli mleka. Jest robiony tylko z żółtek.
> Bierze się ich 16 i kręci w makutrze z cukrem 400g + wanilia ale niezbyt dużo.
> Po dokładnym utarciu a to trochę potrwa wlewać stopniowo (0,5 l) wodkę 40%.
> Przelać ;-))) przełożyć do butelek 0,5 l (szt.2 ) i uzupełnić do pełna koniakiem
> lub winiakiem. Moc powinna byc pomiedzy 18-25%.
> To zależy od żółtek jakie duże będą.
> Smacznego.
> pozdr. Jerzy

No no... To chyba bede musiala kupic koniak. Ale na poczatek zrobie z
polowy, bo mi szkoda tej jedynej flaszki wodki, ktora sobie
zaimportowalam ;-) Bo ja, widzisz, koniaku NIE ZNOSZE. I co jak mi nie
bedzie taki ajerkoniak smakowac ???

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.10 Agata
23.10
23.10 wiku
23.10 Jerzy Nowak
23.10
23.10 Kot
24.10 Lilibell555
24.10 Iris
24.10 Jerzy Nowak
24.10 Wladyslaw Los
24.10 Kot
24.10 Jerzy Nowak
24.10 Jerzy Nowak
24.10 Wladyslaw Los
24.10 Jerzy Nowak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6