Data: 2004-01-15 08:23:53
Temat: Re: pytanie o "prosta" do wykonania fasolke bo bretonsku
Od: "batory" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Radek W" <r...@c...pl> napisal w wiadomosci
news:bu4do8$c2g$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Anka Lazowska wrote:
>
> >
> >
> > Oczywiscie. Osobiscie wole np. pomidory bez skorek w kawalkach od
przecieru,
> > bo dla mnie ma zbyt wyrazisty smak. Mozesz np. zamiast jednej puszki
uzyc
> > poltorej lub dwie, jezeli smak bedzie za malo intensywny. A "zywe"
pomisory
> > zawsze sa w potrawach smaczniejsze od przecieru (to moja opinia),
> >
> OK. Czyli plan mam taki ,fasloke gotowac dluuuuggoo...podsmazyc cebulke
> ,kielbaske ,boczek,zrobic zasmazke z tluszczu i maki
> dodac to do fasolki,plus te pomidorki oczywiscie ...(nie zapominajac o
> przyprawach)..to taki moj przepis wypracowany z kilku innych :-)
> Radek
Obawiam sie, ze taka fasolka bedzie zbyt rzadka, wyjdzie Ci cos takiego
bardziej zupowatego, pomidory puszczaja duzo soku, i dlatego trzeba dawac
przecier, który jest juz wstepnie odparowany. I zwaz, ze mówimy tu o
przecierze (ja rozumiem, ze chodzi o wytwór domowy), a nie o koncentracie
(wytwór fabryki)
Pozdrowionka - Agnieszka
|