Data: 2006-04-05 06:40:23
Temat: Re: rostbef
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 5 avril 2006 ŕ 02:21:33, dans <4...@b...com>
vous écriviez :
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>> Mozna robic steki w piekarniku z tego co sie chyba nazywa T-bone (bardzo
>> gruby kotlet z koscia, za gruby aby usmaz
> O nie, nigdy nie T-bone - to zbyt dobry stek, i nie kroi sie go w
> plasterki, tylko podaje w calosci. Myslisz chyba o London Broil, ten
> mozna robic pod opiekaczem w piekarniku i kroic w plastry, za duzy na
> patelnie.
Dzieki za poprawke. U nas to sie nazyva côte de boeuf, czyli "wolowe
zebro". Nie mam pojecia jak to sie po polsku nazywa, jezeli sie
nazywa...
cross-post i FUT pl.hum.tlumaczenia
Ewcia
--
Niesz
|