Data: 2003-07-05 21:08:52
Temat: Re: rumsztyk, brizol, eskalopki, mielony,bewsztyk, sznycel.....
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:be7dtf$n5h$1@inews.gazeta.pl,
Konrad Brywczyński <k...@b...tk> a écrit:
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>>> Rumsztyk jest siekany...
>> Od kiedy do ? :-)
>
> Ja znam tylko takiego, którego się tępą częścią noża sieka i formuje
> tymże nożem. Acz właśnie wygoogle'ałem na kuchnia.3miasto przepis
> tłuczkowy. Ale ja tłuczka unikam...
> http://www.kuchnia.3miasto.pl/2716.htm
Nie moge sie podlaczyc...
Sprawdzilam w "Kuchni Polskiej" i w "Larousse gastronomique", wszedzie
jest mieso w kawalku.
Tutaj tysz :
http://wiem.onet.pl/wiem/000187.html
Ewcia
--
Niesz !
|