Data: 2005-01-03 20:51:20
Temat: Re: ryż
Od: "walkie!" <w...@w...wroclaw.net.com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik A. napisał:
> Witajcie!
> jadłam taki ryż, sypki, kolory żółtawego i prawie suchy, był pyszny, jak
> przyrządzić coś takiego w dou?
> dziekuję serdecznie
> Pozdrawiam
> A.
>
>
>
proste jak konstrukcja cepa :)
potrzebne:
olej
sol
curry
ryz
woda
garnek
na dnie rondelka rozgrzewasz olej, wrzucasz ryz i prazysz chwilke tak
zeby kazde ziarenko bylo tlusciutkie ;)
pamietasz ile wsypales ryzu i wlewasz tyle samo wody.
nastepnie solisz i dajesz szczypte curry. mieszasz dokladnie, skrecasz
gaz na najmniejszy i w ogole gotujesz to na najmniejszym gazie do
momentu jak ryz wchlodnie cala wode a gora bedzie bardzo sucha a na dnie
bedzie mmokro. wtedy mieszasz jeszcze raz i odstawiasz z gazy na zimna
podkladke.
i masz ryz :)
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.grupa.szantymaniak.pl/?walkie!
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|