Data: 2006-04-24 14:06:46
Temat: Re: ryż - podstawa zdrowej kuchni
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 24 Apr 2006 12:00:43 +0200, "Dominik Jan Domin"
<d...@p...onet.pl> wrote:
>U?ytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:e2i792$gm8$1@inews.gazeta.pl...
>
>> Wymieni?am te potrawy, aby wykaza?, ?e nie zawsze nazwa potrawy oddaje jej
>> "kuchni? ?ród?ow?";)
>> Thx za dok?adniejsze wyja?niena:)
>
>Oczywi?cie, ?e tak. Ca?kowicie si? z Tob? zgadzam. Doda?bym jeszcze:
>- bigos litewski, który jest tradycyjna polsk? potraw? oraz
>- sznycel po wiede?sku, z jajkiem na górze, podczas gdy w wiedniu preferuj?
>raczej kawa?ek cytryny...
>
>Do kompletu dochodzi jeszcze to, ze cho?by sam sznycel - to w jednej cz??ci
>Polski kawa? mi?sa bez panierki, a w innej - kotlet mielony.
>
>Ech, nasze nazewnictwo...
>
A gdzie ryz, ten z tytulu? :PP
Pierz
>DJD
>
K.T. - starannie opakowana
|