Data: 2004-03-17 08:57:34
Temat: Re: ser Philadelphia?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona wrote:
>
> Jeśli ktoś z was wie coś na ten temat proszę o napisanie paru słów i
> jakim ew. twarogiem można zastąpić Philadelphię.
>
Philadelphia to nic innego jak kremowy ser kanapkowy naturalny, jak Rama
Creme Bonjour czy Almette. Fakt, ze bardzo smaczny i szkoda, ze w Polsce
niedostepny (przynajmniej w Toruniu). Mysle, ze mozna go zastapic zwyklym
twarogiem zmielonym, jak np. Tosca czy Campina. Co prawda nie uzywalam
Philadelphii do deserow, ale nie sadze, by jakos wyjatkowo roznila sie od
dobrze zmielonego twarogu. Mozesz tez zastosowac Rame czy Almette, ale to
wyjdzie drozej niz Tosca (ale i tak taniej niz Philadelphia).
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
|