Data: 2004-03-17 09:10:33
Temat: Re: ser Philadelphia?
Od: "Kasia A" <buniapl(nic)@wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c393uv$8aj$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Iwona wrote:
> >
> > Jeśli ktoś z was wie coś na ten temat proszę o napisanie paru słów i
> > jakim ew. twarogiem można zastąpić Philadelphię.
> >
> Philadelphia to nic innego jak kremowy ser kanapkowy naturalny, jak Rama
> Creme Bonjour czy Almette. Fakt, ze bardzo smaczny i szkoda, ze w Polsce
> niedostepny (przynajmniej w Toruniu). Mysle, ze mozna go zastapic zwyklym
> twarogiem zmielonym, jak np. Tosca czy Campina. Co prawda nie uzywalam
> Philadelphii do deserow, ale nie sadze, by jakos wyjatkowo roznila sie od
> dobrze zmielonego twarogu. Mozesz tez zastosowac Rame czy Almette, ale to
> wyjdzie drozej niz Tosca (ale i tak taniej niz Philadelphia).
> --
> Pozdrawiam,
> Ania
>
w okolicach lublina (a moze i w calej Polsce) jest taki serek mielony bardzo
dokladnie (krem poprostu) i produkuje go krasnystaw mysle ze nadalby sie
idealnie :)
zainteresowalo mnie danie bardzo :)
czy mozna dostac przepis? :))
pozdrawiam smacznie
--
( )''. .''( )
( (Y) )
(..) * * (..)
(''') _'_ (''') KasiaA
|