From: "rena" <r...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@e...net.pl>
Subject: Re: sery plesniowe
Date: Wed, 10 Jan 2001 22:48:44 +0100
Lines: 33
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 10 Jan 2001 22:47:14 +0100, gdacz.acn.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:40704
Ukryj nagłówki
prosze bardzo - z archiwum tej grupy (mam nadzieje, ze autor mnie o nic nie
oskarzy:(:)
1/
Dip z rokpola
Zmiksuj razem 20 dkg rokpola z 0.2 smietanki (12%).
Na moim przyjeciu, kiedy juz zabraklo warzyw goscie wyjadali sos lyzeczkami.
pozdrawiam
From: "Magda Alexandrowicz" <m...@p...com.pl>
2/
Dip z rokpolem
Czas przygotow. 10-15 min.
50 g rokpolu lub innego sera plesniowego,
200 ml jogurtu,
lyzka soku cytrynowego,
cukier, sol, pieprz.
1. Ser zmiksowac z jogurtem i sokiem cytrynowym. Doprawic cukrem, pieprzem i
niewielka iloscia soli, gdyz ser jest slony.
Zródlo: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 40.
From: a...@h...pl (Radku's De Apaczu's)
3/
i jeszcze salatka:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=233
|