Data: 2001-01-10 21:48:44
Temat: Re: sery plesniowe
Od: "rena" <r...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
prosze bardzo - z archiwum tej grupy (mam nadzieje, ze autor mnie o nic nie
oskarzy:(:)
1/
Dip z rokpola
Zmiksuj razem 20 dkg rokpola z 0.2 smietanki (12%).
Na moim przyjeciu, kiedy juz zabraklo warzyw goscie wyjadali sos lyzeczkami.
pozdrawiam
From: "Magda Alexandrowicz" <m...@p...com.pl>
2/
Dip z rokpolem
Czas przygotow. 10-15 min.
50 g rokpolu lub innego sera plesniowego,
200 ml jogurtu,
lyzka soku cytrynowego,
cukier, sol, pieprz.
1. Ser zmiksowac z jogurtem i sokiem cytrynowym. Doprawic cukrem, pieprzem i
niewielka iloscia soli, gdyz ser jest slony.
Zródlo: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 23 "Sosy", strona 40.
From: a...@h...pl (Radku's De Apaczu's)
3/
i jeszcze salatka:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=233
|