Data: 2002-07-05 08:45:48
Temat: Re: sos do spaghetti - spaghetti aglio olio e peperoncino
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> spaghetti aglio olio e peperoncino
> Gotujesz makaron; w trakcie gotowania
> Na rozgrzaną patelnię wlewasz oliwę extra vergine, podgrzewasz, wrzucasz na
> patelnie ząbki czosnku (3)przekrojone na pół. Smażysz aż czosnek się lekko
> zezłoci i usuwasz go.Teraz wrzucasz posiekane papryczki: mogą być świeże
> (lepsze) lub konserwowe; zawsze malutkie: ostrość dobierasz według uznania.
> Smażysz krótko 2-3 minuty.
> Na patelnię wrzucasz ugotowany makaron, mieszasz i gotowe :-)
> PS. Można dodać swoje ulubione świeże zioła. Zawsze na końcu, drobno
> posiekane, wrzucam na patelnię razem z makaronem.
> Ja dodaję miętę i majeranek.
a ja nie wyciągam czosnku ,-)
Waldek
|