Data: 2003-11-13 08:40:27
Temat: Re: stołówki PRLu
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek:
> Od dłuższego czasu walczę teraz z pamiętnymi płuckami na kwaśno i nic mi nie
> wychodzi. To znaczy wychodzi, nawet dobre, ale nie takie, jakie były we
> wrocławskim 'Tempie'. Czy macie jakieś pomysły, jak odtworzyć legendarny
> smak płucek "z epoki"?
nie wiem, czy jeszcze żyje i czy płucka mają, ale sprawdź, mi chwilowo
nie po drodze: restauracja "Bałtyk" we Wrocławiu. Parę lat temu byłem i
była to ostoja PRLu. Szatnia obowiązkowa, kelnerka w kuchennym fartuchu,
a i smrodek podobny. W gablocie meduza i piwo do konsumpcji. Aż się
łezka prostopadle z oka wymyka.
Waldek
|