Data: 2005-05-13 06:52:52
Temat: Re: sucha pieczeń
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d60feb$pp7$1@proxy.provider.pl...
> Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla
> mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki. Nie
> skutkują w moim wykonaniu metody typu obsmażyc mięso najpierw na patelni
> ani pieczenie w folii, podlewanie wodą itd.
sprobuj pieczenia w niskiej temperaturze. tak 80 - 100 st.C. trwa to dlugo,
ale warto - mieso rozplywa sie w ustach (doslownie!!!), jest soczyste,
pyszne, normalnie boskie...
poszukaj szczegolow w archiwum, bo wiem, ze niektorzy grupowicze to
praktykowali - ja niestety tylko jadam :))))
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
|