Data: 2005-05-13 02:13:55
Temat: Re: sucha pieczeń
Od: b...@m...pl (Barbara)
Pokaż wszystkie nagłówki
---- Wiadomość oryginalna ----
Od: "medea" e...@p...fm
| Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla
| mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki. Nie
| skutkują w moim wykonaniu metody typu obsmażyc mięso najpierw na patelni
| ani pieczenie w folii, podlewanie wodą itd. Wciąż wychodzi suche na wiór
| mięcho, które trudno pogryźć :-(. Zrażona tym zwykle piękne kawałki
| szynki marnuję na jakieś gulasze, czy coś a'la strogonoff. A zdarza mi
| się jadać wspaniałe pieczenie z szynki w wykonaniu innych osób. Jak to
| się robi, powiedzcie, bo wpadnę w kompleksy ;-).
| Pozdrawiam
| Ewa
Nie wpadaj w kompleksy, nie warto :)
Napisz natomiast w czym robisz te pieczen i jak..
czyli po prostu opisz caly wykonywany przez Ciebie proces...
lacznie z naczyniami, w ktorych to robisz...
temperatura piekarnika etc. etc.
Dopiero wowczas bedziemy mogli, ew. znalezc blad :)
Pozdrowka
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|