Data: 2005-05-12 21:05:44
Temat: Re: sucha pieczeń
Od: tapta <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea napisał(a):
> Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla
> mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki. Nie
> skutkują w moim wykonaniu metody typu obsmażyc mięso najpierw na patelni
> ani pieczenie w folii, podlewanie wodą itd.
A podlewanie sosem z pieczenia?
Wciąż wychodzi suche na wiór
> mięcho, które trudno pogryźć :-(. Zrażona tym zwykle piękne kawałki
> szynki marnuję na jakieś gulasze, czy coś a'la strogonoff. A zdarza mi
> się jadać wspaniałe pieczenie z szynki w wykonaniu innych osób. Jak to
> się robi, powiedzcie, bo wpadnę w kompleksy ;-).
A może za długo pieczesz? Może spróbuj naszpikowac drobinkami słoniny?
(choc to bardziej wołowinie przystoi). Ja w sumie pieczenie to i tak
wolę z tłustych mięsiw :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
|