From: "asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3a7fff0e$1@news.astercity.net>
Subject: Re: suflet
Date: Tue, 6 Feb 2001 15:17:40 +0100
Lines: 36
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: rtr.hanslik.com.pl
Message-ID: <3a80084e$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 981469262 rtr.hanslik.com.pl (6 Feb 2001 15:21:02 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43254
Ukryj nagłówki
znalazlam ten przepis i niniejszym cytuje:
"Przepis dostalam od mamy Ursyna z Kielc.
Nie opada!!!( suflet znaczy sie):)))
skladniki:
4 jajka
1 szklanka mleka
2 lyzki masla
2 lyzki maki
10 dkg zoltego sera (Ostrego:))))!:)))
15 dkg pieczarek
1 lyzka margaryny
sol, pieprz, galka muszkatolowa, tluszcz i bulka tarta do formy
Pieczarki oczyscic,oplukac, drobno pokrajac i usmazyc na tluszczu.
Maslo rozgrzac na patelni, wsypac make, wymieszac i zasmazyc nie
rumieniac. Rozprowadzic zimnym mlekiem szybko ubijajac trzepaczka i chwile
pogotowac.
Dodac pieczarki, zoltka, starty ser i ubita na sztywno piane z bialek,
doprawic sola, pieprzem i galka. Calosc wymieszac i przelozyc do
wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta formy.
Upiec w goracym piekarniku ok. 170 st. 35 min. Podawac jako samodzielne
danie. Przybrac czastkami pomidora.
Jola"
Jeszcze raz polecam
Asia
|