Data: 2001-02-06 14:17:40
Temat: Re: suflet
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
znalazlam ten przepis i niniejszym cytuje:
"Przepis dostalam od mamy Ursyna z Kielc.
Nie opada!!!( suflet znaczy sie):)))
skladniki:
4 jajka
1 szklanka mleka
2 lyzki masla
2 lyzki maki
10 dkg zoltego sera (Ostrego:))))!:)))
15 dkg pieczarek
1 lyzka margaryny
sol, pieprz, galka muszkatolowa, tluszcz i bulka tarta do formy
Pieczarki oczyscic,oplukac, drobno pokrajac i usmazyc na tluszczu.
Maslo rozgrzac na patelni, wsypac make, wymieszac i zasmazyc nie
rumieniac. Rozprowadzic zimnym mlekiem szybko ubijajac trzepaczka i chwile
pogotowac.
Dodac pieczarki, zoltka, starty ser i ubita na sztywno piane z bialek,
doprawic sola, pieprzem i galka. Calosc wymieszac i przelozyc do
wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta formy.
Upiec w goracym piekarniku ok. 170 st. 35 min. Podawac jako samodzielne
danie. Przybrac czastkami pomidora.
Jola"
Jeszcze raz polecam
Asia
|