Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia surowka z pora Re: surowka z pora

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: surowka z pora

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: surowka z pora
Date: Fri, 12 Nov 2004 11:32:45 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 10
Message-ID: <cn23ho$74g$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <cn22re$d11$1@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: s0cfpi.pkobp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1100255608 7312 194.242.62.14 (12 Nov 2004 10:33:28
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 12 Nov 2004 10:33:28 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:221439
Ukryj nagłówki

Ja co prawda robię z jabłkiem, ale czasem również bez. Więc tak: pora
pokroić w poprzek na dość cienkie krążki. Wrzucić na moment do wrzątku, ale
wyłączonego. Znaczy zagotować wodę, wyłączyć, wrzucić pokrojonego pora,
zamieszać i od razu na sito. Przelać zimną wodą, osączyć. Bez tej wstępnej
obróbki moim zdaniem por jest niejadalny - twardy i piecący (jak mawiały
moje dzieci). Z kolei jeśli w tym wrzątku będzie za długo to się zrobi bez
smaku. Do tak przygotowanego pora dodać majonezu. I już. Jak kto lubi można
troszkę dosolić, albo dokwasić albo popieprzyć.
Pozdrówka - Agnieszka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.11 Catalyst
12.11 tapta
12.11 Kresowiec
12.11 mojra
12.11 Kresowiec
12.11 Krysia Thompson
12.11 Krysia Thompson
12.11 Asiunia
12.11 Asiunia
12.11 Paula
12.11 Netka
13.11 Madee
13.11 Kresowiec
13.11 Krysia Thompson
13.11 Kresowiec
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?