Data: 2004-11-12 10:49:46
Temat: Re: surowka z pora
Od: "Catalyst" <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> napisał w wiadomości
news:cn23ho$74g$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ja co prawda robię z jabłkiem, ale czasem również bez. Więc tak: pora
> pokroić w poprzek na dość cienkie krążki. Wrzucić na moment do wrzątku,
ale
> wyłączonego. Znaczy zagotować wodę, wyłączyć, wrzucić pokrojonego pora,
> zamieszać i od razu na sito. Przelać zimną wodą, osączyć. Bez tej wstępnej
> obróbki moim zdaniem por jest niejadalny - twardy i piecący (jak mawiały
> moje dzieci). Z kolei jeśli w tym wrzątku będzie za długo to się zrobi bez
> smaku. Do tak przygotowanego pora dodać majonezu. I już. Jak kto lubi
można
> troszkę dosolić, albo dokwasić albo popieprzyć.
> Pozdrówka - Agnieszka
O własnie :)
Taki to por najlepsiejszy jest :)
Pozdr
CAT
|