Data: 2005-11-04 13:05:15
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dkfkt9$6d4$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
>
> > Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
> > Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
> > robiona
> > w Gdyni)
>
> Żartujesz... od lat robiona jest w całej Polsce. I potrafi różnić się od
> producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
>
> Dominik Jan Domin
>
Nie przeczytales chyba
wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz jeszcze"...Jednak
zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
stad jego nazwa
Pozniej... Reszta jest milczeniem
faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
Pozdrawiam
Kondziorek
|