Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świńskie przełyki Re: świńskie przełyki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: świńskie przełyki

« poprzedni post następny post »
Data: 2019-03-12 21:50:30
Temat: Re: świńskie przełyki
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2019-03-12 o 09:23, XL pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
>>> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>>>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>>>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>>>
>>> Parówki... mortadela....
>>>
>> Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
>> wnuczków) :)
>> A wymiączek nima :(
>
> Daj, proszę, Twój przepis na parówki. Jakie przyprawy, ilości, składniki?
> Sama procedura jest mi znana.
>
Skoro technologię znasz, to ilości są nadzwyczaj proste
2 kilo karczku peklowanego na sucho 3-5 dni - sól peklowa pół łyżeczki,
sól łyżeczka, przyprawy utłuczone razem 5 ziaren angielskiego ziela,
troszkę tartej gałki muszkatołowej, spora łyżeczka cukru, pieprz, czasem
listek laurowy, czasem paprykę , czasem jak karczek chudy to wędzonego
boczku surowego albo wędzonej słoninki.
Mięsko pokroić na kawałki jak dwa pudełka zapałek, zasypać solą i
przyprawami i mieszać (masować ręcznie dobre 10 minut.
Z przyprawami można poeksperymentować, różnie mięso przyjmuje smaki.
A potem normalnie - zemleć na sitku fi 5 potem ze dwa razy na
pasztetówce, jak masz kuter to dalej wiesz co robić. Nie zapomnij o
lodzie do ostatniego mielenia albo kutrowania (silny blender powinien
sobie poradzić z lodem, musi być starte na miazgę, na pulpę.
Z kurzęciny (udka, fileta kawałki) podobnie, tylko po wymieszaniu z
przyprawami robię na drugi dzień, bo to dla dzieciaków, więc nie mogą
być za pikantne :)
pozdr
Stefan

---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.03 XL
29.09 RM
29.09 Trefniś
29.09 Animka
30.09 RM
30.09 Trefniś
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.