Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia świńskie przełyki Re: świńskie przełyki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: świńskie przełyki

« poprzedni post następny post »
Data: 2019-03-12 21:50:30
Temat: Re: świńskie przełyki
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2019-03-12 o 09:23, XL pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2019-03-08 o 16:37, d...@g...com pisze:
>>> On Sunday, January 27, 2019 at 11:56:52 PM UTC+1, Gil wrote:
>>>> Wielkie dzięki Kolego ze ten przepis. Wygląda doskonale.
>>>> Niestety nie wiem gdzie kupić wymiona.
>>>
>>> Parówki... mortadela....
>>>
>> Parówki to robię albo z karczku (tylko) albo z fileta kurzęcego (to dla
>> wnuczków) :)
>> A wymiączek nima :(
>
> Daj, proszę, Twój przepis na parówki. Jakie przyprawy, ilości, składniki?
> Sama procedura jest mi znana.
>
Skoro technologię znasz, to ilości są nadzwyczaj proste
2 kilo karczku peklowanego na sucho 3-5 dni - sól peklowa pół łyżeczki,
sól łyżeczka, przyprawy utłuczone razem 5 ziaren angielskiego ziela,
troszkę tartej gałki muszkatołowej, spora łyżeczka cukru, pieprz, czasem
listek laurowy, czasem paprykę , czasem jak karczek chudy to wędzonego
boczku surowego albo wędzonej słoninki.
Mięsko pokroić na kawałki jak dwa pudełka zapałek, zasypać solą i
przyprawami i mieszać (masować ręcznie dobre 10 minut.
Z przyprawami można poeksperymentować, różnie mięso przyjmuje smaki.
A potem normalnie - zemleć na sitku fi 5 potem ze dwa razy na
pasztetówce, jak masz kuter to dalej wiesz co robić. Nie zapomnij o
lodzie do ostatniego mielenia albo kutrowania (silny blender powinien
sobie poradzić z lodem, musi być starte na miazgę, na pulpę.
Z kurzęciny (udka, fileta kawałki) podobnie, tylko po wymieszaniu z
przyprawami robię na drugi dzień, bo to dla dzieciaków, więc nie mogą
być za pikantne :)
pozdr
Stefan

---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.03 XL
29.09 RM
29.09 Trefniś
29.09 Animka
30.09 RM
30.09 Trefniś
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem