Data: 2002-03-04 02:02:52
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: Magdalena Bassett <M...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Herbatka wrote:
>na etykiecie napisano jak wol
> "sznycle wolowe" - mieso jest b. ladne, ale pokrojone wlasnie w sznycle,
> czyli sa to dosc cienkie a szerokie platy miesa. Stad moje pytanie, co z tym
> zrobic ?
> Herbatka
polecam wloskie danie Bracciole (chyba tak sie pisze)
Wolowe plastry rozbic cienko i obsmazyc na oliwie z obu stron. Zdjac
mieso, dodac oliwy i zezlocic jedna cebule. Dolac pol szklanki wina i
szklanke sosu pomidorowego, dodac mieso, zabek czosnku, sol i pieprz,
ziola prowansalskie i dusic az mieso miekkie. Dodac garsc posiekanej
swiezej bazylii, dusic 5 minut. Podac z makaronem, posypane palonymi
orzeszkami piniowymi. Podac z salata.
Rowniez nie zapomnij o pysznych polskich bitkach, ktore z sosem
grzybowym dla mnie sa dusza polskiej kuchni.
Magdalena Bassett
|