Data: 2002-03-04 12:49:34
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "
> > Miesozerna Ewcia
>
> ps. No i oczywiscie pozostaja zrazy zawijane, ale tych to w zyciu nie
> robilam
>
> --
> A ja walasnie sznycle kupuje specjalnie na zrazy zawijane! Wychodza
krychutkie i pyszne i bez tluczka!! ( strasznie nie lubie tluc..).
Jak je robie? Prosciutko, coc niortodoksyjnie:
Najpierw kroje boczek wedzony w slupki
Cebule w piorka
ustawiam sobie sloiczek musztardy ( ostrej raczej, ale gladkiej)
sol i pieprz.
Plat miesa smaruje musztarda, sole, pieprze i zwykle przecinam na 2 polowy,
potem zawijam z 2 paskami boczku i tylez cebuli, spinam wykalaczka i do gara na
Plante.Tak obsmazam iles tam zrazikow,podlewam odrobina wody i dorzucam kostke
bulionu grzybowego.. niech sie dusi. I to wlasciwie wszystko. Jak kto lubi
gesty sos, to sobie go zaklepie. Kasza obowiazkowa. Qd
Ps. No i ogórek kiszony lub konserwowy.
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|