Data: 2002-03-05 07:05:31
Temat: Re: szyncle wlowe ?
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:1f8k6yo.pmcmo21u4vgb4N%wlos@tele.com.pl...
> Kasia L. <l...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> > Brasciole to bryzol ? Jestes pewny?
>
>
> Jestem pewny.
(ciach)
raz pierwszy w ksiazce kucharskiej "La nouvelle cuisine" Menona. Te
> "brezolles" z kolei wywodza sie z wloskiego, gdzie wystepuja w roznych
> regionalnych wariacjach jako "brasola", "braciuolla", "brasciole",
> "bragiuola", "braciola"
(ciach)
Dziekuje, mam juz jasnosc. Brasciole to wresja z Apulii i jest z cieleciny,
braciola to schab.
Kasia L
|