Data: 2006-04-30 16:43:39
Temat: Re: tuńczyk ?
Od: "Atunia " <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał(a):
> Nieczesto polemizuje z przepisami - w koncu to de gustibus - ale tutaj
> musze...
a ja Ci naprawdę dziękuję bardzo, bo jadłam to dwa razy, smakowało, ale w
przepisach lepsze nie jest wrogiem dobrego - następnym razem spróbuję bez
żółtka :)
> "Tuna tartare" z zoltkem to jak flaki z olejem. Tunczyk jest bardzo
> szlachetna w smaku ryba, i naprawde nie warto robic z niego jakiegos
> mazidla, natomiast warto ja przyrzadzac z jak najmniejsza iloscia
> skladnikow. A zoltko jajka przepiorczego mozna podac "na boku" (w otwartej
> skorupce) ale raczej nie do tunczyka...
najgorsze jest to wydłubywanie żółtka przepiórczego, ostatnio (bo na ogół to u
mojego taty jadamy) kazali nam to wykonać, brrr.
W każdym razie - tuńczyk na surowo przynajmniej nie będzie przesuszony ;)
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|