Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wieprzowina z Aldi Re: wieprzowina z Aldi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: wieprzowina z Aldi

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
User-Agent: NewsTap/5.2.6 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:Bky1rs0zPcqUqUhGy7zToaM/FdU=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <58c97d96$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: wieprzowina z Aldi
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <o7uqec$hc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<o7v0lr$o01$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<58c58ca9$0$5145$65785112@news.neostrada.pl>
Date: 15 Mar 2017 17:44:54 GMT
Lines: 24
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.134.167
X-Trace: 1489599894 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5153 79.191.134.167:65320
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:375809
Ukryj nagłówki

XL <i...@g...pl> wrote:
> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
>> Nasi praojce też solili surowe mięso celem dłuższego przechowania.
>> Ale już jakiś czas temu odeszliśmy od tej tradycji. W Ameryce może
>> ona trwać dłużej.
>>
>
> Złudzenia. Bardzo często jest praktykowane nastrzykiwanie mięsa solanką,
> zwłaszcza tego pakowanego hermetycznie i próżniowo. Tylko kwestia ilości
> soli jest różna - wyczuwalna lub nie. Ta sól zatrzymuje w mięsie wodę,
> przez co porcja mięsa nastrzykniętego waży więcej, niż identyczna porcja
> nienastrzyknięta. W ten sposób nie tylko przedłuża się handlową trwałość
> (bo nie powiem, że świeżość) mięsa, ale i robi dodatkowy interes sprzedając
> wodę w cenie mięsa.
>
>

Analogicznie dzieje się z pieczywem i wędlunami, które są obecnie
tragicznie słone - dla utrzymania w nich jak najwięcej wody sprzedawanej w
cenie chleba i szynki.

--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?