Data: 2006-04-02 02:29:14
Temat: Re: wok
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
>
> "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:e0n0g6$m0h$1@news.onet.pl...
>
>>> Czym sie rozni jedzenie smazone na patelni i na woku?
>>
>> Generalnie różni się niewiele. Oczywiście może się różnić, jeżeli
>> usmażysz na patelni na smalcu, czy maśle, na małej ilości tłuszczu i
>> małym gazie, albo jeszcze trochę poddusisz. Zasadniczo to wok jest dla
>> mnie taką trochę inną patelnią, na której czasem (rzadko) robię takie
>> same rzeczy, jak na "normalnych" patelniach. Wok jest na ogół duży.
>> Nie ma tego dziadostwa gdzie trzymać i ledwo co mieści sie na
>> kuchence. Za to jak chcesz dużo czegoś upitrasić - jest niezastąpiony.
>> Chyba trzeba być Azjatą, albo długo tego używać, żeby się nauczyć.
>>
>>> warto kupic wok
>>
>> Nie warto. Lepiej zaoszczędzone pieniądze dołożyć do porządnej patelni.
>>
>>> a jesli tak to jaki?
>>
>> Jeśli już to na pewno nie w markecie jakimś tylko coś porządnego.
>>
>>
>> Mariusz
>
>
> W zasadzie jest to fantastyczna patelnia na ognisko.
potrafi niewielka iloscia paliwa (drewno,gaz) w ciagu kilku chwil
rozgrzac dno i tluszcz tak ze potrawe przygotujemy w 10 minut (lacznie z
siekaniem)...
Mars
|