Data: 2006-04-02 02:10:07
Temat: Re: wok
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:e0n0g6$m0h$1@news.onet.pl...
>> Czym sie rozni jedzenie smazone na patelni i na woku?
> Generalnie różni się niewiele. Oczywiście może się różnić, jeżeli usmażysz
> na patelni na smalcu, czy maśle, na małej ilości tłuszczu i małym gazie,
> albo jeszcze trochę poddusisz. Zasadniczo to wok jest dla mnie taką trochę
> inną patelnią, na której czasem (rzadko) robię takie same rzeczy, jak na
> "normalnych" patelniach. Wok jest na ogół duży. Nie ma tego dziadostwa
> gdzie trzymać i ledwo co mieści sie na kuchence. Za to jak chcesz dużo
> czegoś upitrasić - jest niezastąpiony. Chyba trzeba być Azjatą, albo długo
> tego używać, żeby się nauczyć.
>
>> warto kupic wok
> Nie warto. Lepiej zaoszczędzone pieniądze dołożyć do porządnej patelni.
>
>> a jesli tak to jaki?
> Jeśli już to na pewno nie w markecie jakimś tylko coś porządnego.
>
>
> Mariusz
W zasadzie jest to fantastyczna patelnia na ognisko.
|