Data: 2004-10-09 22:06:09
Temat: Re: wolowina po indyjsku
Od: "eM eL" <b...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wiola <b...@n...onet.pl> napisał(a):
> witam
>
> mam pyatnie znalazlam przepis na to co w temacie, ale szkopul w tym ze
> potzreba tam jakiegos sosu paprykowego luisiana!!!! co to jest??????????
> nigdzie tego nie moge znalezc i nikt nie wie o co pytam łacznie ze mna:( a
> moze znacie jakis inny pzrepis na w.w. danie:))))
Wiesz...najpierw powiedz co to za danie... Moze podaj wazniejsze skladniki
(moga byc bez ilosci) to cus sie dopasuje...
Jesli to taki "curry beef" to pewnie mozna uzyc sosu Tabasco albo cus
takiego. No i potrawy indyjskie czesto uzywaja pieprzu kajenskiego albo
czerwonego proszku chili - nalezy uwazac, bo obie przyprawy nawet w malych
dawkach ( 1/2 lyzeczki...) dodaja b.duzo "ostrosci" do potraw.
Albo zmiksuj pare papryczek jalapeno (albo nawet habanero) z octem, dosol i
postaw na jakis czas w ciemnym miejscu na pare dni. Bedziez mial(a) ostry
sos...
No i ta typowo indyjska nazwa "sos louisiana." Przepis pewnie arcy-
oryginalny...
:-)))))
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There's no place like 127.0.0.1><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|