Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zakwas Re: zakwas

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zakwas

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Izolda" <izolda_80@USUŃ_TOpoczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zakwas
Date: Tue, 11 Apr 2006 23:04:46 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 27
Message-ID: <e1h5lc$kas$1@news.onet.pl>
References: <e1flk7$92g$1@julia.coi.pw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: xdsl-3292.wroclaw.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1144789484 20828 81.168.156.220 (11 Apr 2006 21:04:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Apr 2006 21:04:44 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: a5pF5wSO52AC0UNwNyr4FwJyfeWgvmqG
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:265549
Ukryj nagłówki

> nastawilem make zytnia na zakwas,
> trzymam to juz prawie dwa tygodnie.
>
> najpierw trrzymalem w kuchni, ale u mnie jest ok 19 st. C,
> wiec po tygodniu za rada grupowiczow wstawilem do piekarnika
> z zapalonym swiatlem.
>
> zapach ma przyjemny, ale malo intensywny
> troche bombelkuje, czasami warstwa wiezchnia jest
> w wklesniecia o ksztalcie zieren ryzu, ale
> nic poza tym
>
> codziennei dosypuje troche maki i dolewam wody,
> aby mialo konsystencje ciasta nalesnikowego
>
> czy to OK??
>
Jest OK, mój też nie bąbelkował intensywnie, po dosypaniu mąki i wymieszaniu
pojawiały się na nim pęcherzyki ale po 2-3 godzinach już się uspokajał, jeśli
pachnie kwaśno, trochę jabłkowo to jest gotowy, możesz już z niego piec, wcale
nie musi rosnąć jak szalony, mój zakwas ma już jakieś 1.5-2 miesiące i właśnie
zachowuje się tak jak napisałam, także myślę że Twój też jest już gotowy do
użycia.

Pozdrowionka serdeczne
Izolda

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.04 Izolda
11.04 Izolda
12.04 Wlodzimierz Macewicz
12.04 Panslavista
12.04 Marek
12.04 Izolda
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem