Data: 2003-02-10 12:55:22
Temat: Re: zimno, g?odno, ma?o pieniedzy i tylko mikrofala
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 10 Feb 2003 14:07:13 +0100, hmmm <k...@i...com>
wrote:
>Drodzy moi.
>
>Pomó?cie.
>
>Przez najblizszy miesi?c, abo i d?u?ej, przyjdzie mi pracowa? za
>?mieszne pieni?dze w warunkach sparta?skich i temperaturowo
>nieakceptowalnych (5 stopni wi?cej ni? na zewn?trz wi?c tragicznie).
>Jak to jednak mówi? w dzisiejszych czasach praca nie ko? i w uz?bienie
>si? jej nie zagl?da... Praca wbrew pozorom nie jest stricte fizyczna,
>wi?c na rozgrzanie si? ni? szanse niewielkie. W tej?e pracy na
>przerwach mog? korzysta? li i jedynie z czajnika i kuchenki
>mikrofalowej bez bajerów.
>
>I tu problem.
>
>Dotychczas kupowa?am w bliskim pracy sklepie krokiety z mi?sem i
>barszcz w proszku - jedyny produkt garma?eryjny, który nie traci na
>warto?ci i smaku przera?aj?co po podgrzaniu go w mikrofali bez grilla.
>Ale ile mozna? Gor?ce kubki codziennie odpadaj?, bo ?o??dek tego przez
>miesi?c nie wytrzyma. Inne wyroby garma?eryjne gotowe s? mi
>niedost?pne, jako ?e do pracy wychodz? w okolicach szóstej (2 godziny
>dojazd) i wracam po siódmej. Pozamykane wszystko, a po supermarketach
>za miasto w poszukiwaniu garma?u je?dzi? nie b?d?...
>
>Co robi?? By nie wyda? na codzienn? porcj? jedzenia ca?ej dniówki ale
>?eby w brzuszku (brzuchu - dla purystów niezdrabniaj?cych) by?o
>ciep?o i przyjemnie (smacznie) cho?by tylko podczas krótkich przerw
>(ta praca, po cz??ci ze wzgl?du na warunki klimatyczne, do
>przyjemno?ci zdecydowanie nie nale?y). Tylko ta mikrofala bez
>magicznych funkcji mi pozostaje - na termos do potraw nie mog? sobie
>pozwoli? :-(
>
>Pomo?ecie?
>
>hmmm
>
ja czasem jeszcze robie jajecznice w mikrofali. dorzucam do niej
kielbase uprzednio podsmazona lubo tez koczek juz osmazony na
chrupko. trzeba czesto mieszac, wychodzi delikatna.
kartofla tez mozesz sobie upiec w mikrofali, wyjdzie bardziej
gotowany niz pieczony, ale jest GORACY! do tego, wieksjkiego sea
ze starym cheddarem, trojkat sera topionego-kreowego, w osobnym
naczyniu (pudelko p o jakims jogurcie czy czyms) podgrzej domowe
chile con carne albo bolonski sos, razem z kartoflem grzej.
wszystko warto posypac serem startym i tak. i zeby nie grzebac
sie w mycie naczyn, uzywaj jakiichs wyrzucalnych
pojemnikow.......
Pierz
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|