Data: 2004-06-17 14:10:32
Temat: Re: zirbadza - co to za potrawa
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>To mi bardzo pomogło. Podczas poszukiwań trafiłem na taki adres:
>>www.florilegium.org/files/ FOOD-BY-REGION/E-Arab-recip-art.rtf
>>Są tam przepisy arabskiej kuchni dlatego podaję adres wszystkim
>>zainteresowanym na tej grupie.
>>W całym dokumencie są dwie potrawy o zbliżonej nazwie
>>Jedna to zirbaj a druga to Zirbajat al-Safarjal i z racji opisu to
>>będzie chyba zbliżona potrawa.
>
> Ciekawe. To od razu podam kolejną wyguglaną informację:
> 1 ratl = 12 uquiya = 600ml
> Tylko nie wiem, skąd wziąć sok z pigwy. :-)
szczególnie świeży. Musisz poczekać do października.
Waldek
|