Data: 2010-03-17 08:30:45
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dvg2znsmb407$.l5wjapszewgz.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 16 Mar 2010 13:06:51 +0100, Misiek napisał(a):
>
>> czyli z kilograma ryby
>> zamrozonej po rozmrozeniu wyjdzie... 75 dkg? heh
>
> Mnie z kilograma glazurowanej (dwucentymetrowa warstwa lodu!!!) wychodziło
> po rozmrożeniu 0,4 kg nasiąknietej wodą jak gąbka ryby, bo takie się
> zamraża, prócz glazurowania z zewnątrz.
> Od pewnego czasu kupuję więc tylko ryby świeże w Makro - albo do
> bezpośredniego użycia, albo mrożę na potem.
> --
>
> Ikselka.
do makro mam dosc daleko, nie mam poza tym "wejsciowki" hehehe
ale poprobujemy iedys... zobaczymy... Mowisz ze w makro kupie ryby "swieze"
? W "przyzwoitych" cenach? Jasne ze wole swieza rybe :-)
Gdzies Ty ta 2-cm warstwe lodu miala? Mrozony filet z morszczuka caly ma 1-2
cm grubosci :-)
Z mintaja podobnie...
|