Data: 2010-03-19 23:15:53
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Stokrotka" <o...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 1. kostki rymne nie panierowane
Psiaki uwielbiają,
ale panierowane paluszki: bez rozmrozenia, łatwe w użyciu.
> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
Rozmrożone w 70-100%.
Zależy od gatunku. Jak gatunek się rozlatuje (mintaj)
to musi być rozmrożony do końca i odciśnięty z wody,
inne nie muszą być rozmrożone do końca.
To widać po rybie w czasie rozmrażania.
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
Cytryna i pszyprawy - nie mieszam pszypraw:
albo piepsz kolorowy , albo biały, albo zwykły albo bazylię,
albo tymianek, albo gotową mieszankę.
Grubo mąki, żeby ryba była suha.
Jajo + łyżeczka wody (na 1 jajo - jakaś reakcja i łatwiej jajo udaje
panierkę)
Bułka tarta grubo, żeby było łatwo smażyć.
Na gorący olej, ruszam nimi patelnią, by nie pszywarły i zmniejszam,
pszed pszekręceniem gorący olej i znowu zmniejszam.
> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
Tjaple, łatwa w smażeniu, nie ma mowy by się rozleciała,
a wygląda potem jak shabowy.
> 1. halibut
Podobno tłusty.
> 2. dorsz
Smak tradycji.
> 3. mintaj
Do pieczenia, bo się rozlatuje.
> 5. karp
Nie znoszę, nigdy nie wiadomo,
czy nie jest się kanibalem pszez te GMO.
> 6. karas
Nie znam.
>pstrąg świeży
może być, świeża ryba jest zawsze bardziej rybia niż mrożonki.
>panga
dostępna w cenie, i da się smażyć tak by się nie rozleciała.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
|