Data: 2010-03-20 21:28:57
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 20 Mar 2010 21:55:36 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:125hzx0mshulm$.aojtmn0d62lk.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 16 Mar 2010 10:32:40 +0100, Misiek napisał(a):
>>
>>> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
>>> 1. halibut
>>> 2. dorsz
>>> 3. mintaj
>>> 4. morszczuk
>>
>> Tak.
>>
>>> 5. karp
>>
>> Tylko raz w roku.
>>
>>> 6. karas
>>
>>> 8. szczupak
>>
>>
>> Mniam :-)
>>
>>> 10. ploc
>>
>> Odpada.
>>
>>
>>> 11. inne (jakie)
>>
>> Sola.
>> MIĘTUS!!!
>> WĘGORZ!!!
>> Szprotki i makrele wędzone :-)
>
> Wszelkie ościste ryby - płotki, leszcze, okonie - są bardzo dobre
> na zupę rybną, ale po przetarciu, po ugotowaniu, przez druciane
> sito o niezbyt małych oczkach.
>
Teść robił z dużych ilości złowionych płotek pyszne (podobno) smażone
pulpeciki i wekował je w zalewie octowej jak rybę smażoną. Ja tego nie
jadłam, choć wiem, że to podobno przysmak jest. Nie mogłam się zmusić ze
względu na nieciekawy wygląd. Jednak zdaje się, że będę zmuszona, bo mam w
zamrażarce parę plastikowych wiaderek pełnych płotek, mojej zmory ;-)
owoców wędkarskich wypraw MŚK :-)
--
Ikselka.
|