Data: 2010-03-20 22:14:39
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:ssa91fixgofp$.17q6yw947379n.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 20 Mar 2010 21:55:36 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
>
>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:125hzx0mshulm$.aojtmn0d62lk.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 16 Mar 2010 10:32:40 +0100, Misiek napisał(a):
>>>
>>>> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
>>>> 1. halibut
>>>> 2. dorsz
>>>> 3. mintaj
>>>> 4. morszczuk
>>>
>>> Tak.
>>>
>>>> 5. karp
>>>
>>> Tylko raz w roku.
>>>
>>>> 6. karas
>>>
>>>> 8. szczupak
>>>
>>>
>>> Mniam :-)
>>>
>>>> 10. ploc
>>>
>>> Odpada.
>>>
>>>
>>>> 11. inne (jakie)
>>>
>>> Sola.
>>> MIĘTUS!!!
>>> WĘGORZ!!!
>>> Szprotki i makrele wędzone :-)
>>
>> Wszelkie ościste ryby - płotki, leszcze, okonie - są bardzo dobre
>> na zupę rybną, ale po przetarciu, po ugotowaniu, przez druciane
>> sito o niezbyt małych oczkach.
>>
>
> Teść robił z dużych ilości złowionych płotek pyszne (podobno) smażone
> pulpeciki i wekował je w zalewie octowej jak rybę smażoną. Ja tego nie
> jadłam, choć wiem, że to podobno przysmak jest. Nie mogłam się zmusić ze
> względu na nieciekawy wygląd. Jednak zdaje się, że będę zmuszona, bo mam w
> zamrażarce parę plastikowych wiaderek pełnych płotek, mojej zmory ;-)
> owoców wędkarskich wypraw MŚK :-)
Uklejki - na wiosnę jak głupie - wypatroszone i w maszynkę do mięsa -
podobnie te Twoje zasoby, jajko i kotleciki na patelnię - pychotka. A głowy
na uchę...
|