Data: 2010-03-17 12:45:08
Temat: Re: znowu ryba, ale inaczej
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
> 1. kostki rymne nie panierowane
> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
Rozmrażam zawsze rybę - wolę samodzielnie umyć przed panierowaniem. Kostki
rybnej nie kupuję (b. b. rzadko), ostatnio kupiłam łososia w kostce -
rozleciało mi się toto i sama sobie formowałam kotlety rybne mieszając
kawałki ryby z ciastem a'la naleśnikowym (jajko rozbełtane z mlekiem i
mąką).
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
Zalezy od humoru:
- mąka, jajko (samo lub z mlekiem), bułka tarta
- mąka, jajko (samo lub z mlekiem), mąka
> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
> 2. dorsz
> 3. mintaj
> 5. karp
> 11. inne (jakie)
panga, łosoś, tuńczyk, węgorz (wędzony, więc się chyba nie liczy). I
śledzie w różnych wariantach, ale to na kwaśno raczej, więc też się pewnie
nie liczy ;)
Pozdrawiam,
Vicky S.
|