Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: znowu ryba, ale inaczej
Date: Wed, 17 Mar 2010 13:45:08 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 35
Message-ID: <hnqisb$8ql$1@news.onet.pl>
References: <hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 79.110.200.149
X-Trace: news.onet.pl 1268829899 9045 79.110.200.149 (17 Mar 2010 12:44:59 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 17 Mar 2010 12:44:59 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 100317-0, 2010-03-17), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327441
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:hnnjcb$ot8$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Rybe przed smazeniem rozmrazacie? chozi konkretnie o:
> 1. kostki rymne nie panierowane
> 2. filety rybne mrozone (typu morszczuk, mintaj)
> 3. mrozone tuszki rybne wyfiletowane
Rozmrażam zawsze rybę - wolę samodzielnie umyć przed panierowaniem. Kostki
rybnej nie kupuję (b. b. rzadko), ostatnio kupiłam łososia w kostce -
rozleciało mi się toto i sama sobie formowałam kotlety rybne mieszając
kawałki ryby z ciastem a'la naleśnikowym (jajko rozbełtane z mlekiem i
mąką).
> druga sprawa - rybe panierujecie? Jesli tak to ktore z powyzszych i jak?
Zalezy od humoru:
- mąka, jajko (samo lub z mlekiem), bułka tarta
- mąka, jajko (samo lub z mlekiem), mąka
> I jakie ryby najbardziej preferujecie?
> 2. dorsz
> 3. mintaj
> 5. karp
> 11. inne (jakie)
panga, łosoś, tuńczyk, węgorz (wędzony, więc się chyba nie liczy). I
śledzie w różnych wariantach, ale to na kwaśno raczej, więc też się pewnie
nie liczy ;)
Pozdrawiam,
Vicky S.
|