Data: 2004-01-22 09:55:56
Temat: Re: zrazy
Od: "Medea" <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Radek W" <r...@c...pl> napisal w wiadomosci
news:bunnor$d7l$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Monika Zarczuk wrote:
> Mieso wolowe kroje w plastry,zbijam je tluczkiem tak by byly
> cienkie(plastry powiedzmy 0.5cm).
Ja zbijam tak, zeby byly jeszcze ciensze plastry, wtedy latwiej je zawinac.
>Nastepnie przyprawiam miesko(np.vegeta)
Na pewno nie vegeta (przynajmniej w mojej wersji), sól i pieprz do srodka!
> Do srodka wkladam boczek(nie wedzony)
Dlaczego nie wedzony?! Tylko wedzony boczek! I do srodka daje jeszcze,
oprócz kawalka ogóreczka kiszonego, kawaleczek zabka czosnku i pól talarka
cebulki. Aha, a wczesniej wsypuje do srodka odrobine bulki tartej, zeby
farsz sie lepiej scalil. Zawijam, obsmazam i podlewam woda lub wywarem,
dusze do miekkosci (ok.1 godz.), caly czas uzupelniajac plyn (woda lub
wywar). Powstaly sosik zagescic mozna odrobina maki, troszke smietany i
gotowe. Mniam!
Ewa
|