Data: 2004-06-17 19:20:24
Temat: Re: zupa pomidorowa
Od: "Marianka" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam!
Gotuję rosół, zjadamy jednego dnia, ale zawsze trochę zostaje. Do tego dodaję
- latem, przecier pomidorowy ze świeżych pomidorów,
- po sezonie, przecier z puszki lub sok pomidorowy z kartonu.
Dodaję śmietanę z odrobiną mąki i posypuję natką.
Jako "wkład" wykorzystuję ryż, makaron, kluski kładzione... w pamiętniku pani
Marii Iwaszkiewicz /chyba/ czytałam, że najwspanialsze zupy pomidorowe jadła z
naleśnikami - trzeba tylko pokroić je w łazanki i zalać zupą przed samym
podaniem, bo jak rozmiękną, to już nie są takie dobre... Te naleśniki
przetestowałam!
Marianka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|